Bodite EKO in pomagala vam bo tudi država!


Bodite EKO in pomagala vam bo tudi država ali kako do nepovratnih sredstev za zamenjavo OKEN in VRAT.

Energetsko varčna okna NOVAK E92Slovenski EKO SKLAD pripravlja program za izboljšanje energetske učinkovitosti, ki naj bi bil gotov že februarja, a se je nekoliko zavleklo.

Eko sklad je v imenu Ministrstva za okolje in prostor dodeljeval občanom nepovratna sredstva od sredine leta 2008 do 9. oktobra 2009, ko je bil zaključen javni razpis za nepovratne finančne spodbude občanom za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stanovanjskih stavb.

Na podlagi tega razpisa je bilo možno pridobiti nepovratna sredstva za vgradnjo solarnega ogrevalnega sistema, celovito obnovo stanovanjske stavbe, gradnjo stanovanjske stavbe v nizkoenergijski ali pasivni tehnologiji, vgradnjo kurilne naprave za centralno ogrevanje na lesno biomaso v eno ali večstanovanjski stavbi, toplotno izolacijo celotne fasade in zamenjavo zunanjega stavbnega pohištva v obstoječi stavbi.

Razpis za leto 2010 je že odprt. Seznam oken za subvencije EKOSKLADA. Za tabelo karakteristik ustreznih oken kliknite TUKAJ.

O vprašanjih in novostih v zvezi z nepovratnimi sredstvi EKO SKLADA si oglejte ZLOŽENKO, ki jo najdete med našimi KATALOGI oziroma pokličite na 041 421 251(Anita Novak) ali pošljite e-mail.